Mehmet Bucak’tan Çıraklık Okulu’na “Açık Lise” önerisi

Sanayi sitelerindeki kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, Çıraklık Okulu’nda okuyan öğrencilerin fark dersleri de görerek “Açık Lise” statüsünde eğitim almaları gerektiğini söyledi.

Sanayi sitelerinde kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını belirten Antalya Oto Tamircileri Odası Başkanı Mehmet Bucak, Metalci, elektrikçi, kaportacı ve boyacının nitelikli eleman bulmakta zorlandığını ifade etti.

Sorunun çözümü için girişimlerde bulunduklarını açıklayan Bucak, “ Çıraklık Okulu’nda okuyan öğrencilerin fark dersleri de görerek “Açık Lise” statüsünde eğitim almaları için girişimlerde bulunduk. Ancak bu konuda çözüm alamadık. Ekonomik güçlükler nedeniyle liseye gidemeyen çocuklar var. Bu çocuklarımız için Çıraklık Okulları müfredatlarına sosyal dersler de eklenerek Açık Lise statüsü getirilebilir. Böylece çocuklar dışarıdan liseyi bitirme hakkı kazanır. Avrupa’da Çıraklık Okulu’na gidenlere devlet maddi destekler veriyor” dedi.

Bir yanda işsizlik problemi yaşanırken, sanayide çalıştırılacak eleman bulunamamasına dikkat çeken Bucak, eğitim politikaları oluşturulurken sanayinin ihtiyaçlarını da hesaba katmak gerektiğini bildirdi.