Tamirciler Odası üyeleri hibriti öğrendi

Antalya Oto Tamirciler Odası ve Mesleki Eğitim Merkezi önderliğinde gerçekleşen, Eğitim Merkezi Otomotiv Teknoloji Öğretmeni Eyüp Karagül tarafından projelendirilen, Avrupa Birliği 2010 Leonardo Da Vinci Plm projeleri kapsamında düzenlenen hibrit motorlar ile ilgili eğitim sona erdi.

Proje kapsamında toplamda 10, Antalya Oto Tamirciler Odası üyelerinden ise 4 kişinin eğitime tabi tutulduğu projede kursiyerler, ilk olarak Almanya’nın Berlin şehrinde 4 hafta süren eğitime tabi tutuldu.

Almanya’da hibrit motorlar ile ilgili teorik eğitim gören kursiyerler, bir aylık süre içerisinde yabancı dil eğitimi de alarak eğitimin yurt dışı bölümünü tamamlamayı başardı.

Yurt dışı teorik eğitiminin ardından Antalya Toyota Bakırcılar Otomotiv servisinde teorik eğitimini tamamlayan kursiyerler, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği AESOB’ta düzenlenen tören ile sertifikalarına kavuştu.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ve yönetim kurulu, Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak ve yönetim kurulu, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya ve Antalya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hanifi İnce’nin katıldığı törende bir konuşma yapan birlik başkanı Abdullah Sevimçok, esnaf odalarının en yegane görevlerinden birinin, üyelerini yenilenen teknoloji karşısında eğitime tabi tutarak, esnafın ufkunun genişlemesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Eğitime dört üyesini gönderen Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak ise, teorik ve pratik eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlerin en yaygın enerji olan elektrik ile çalışan motorlar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olduğunu, bu bilgilerin gelecekte mesleki alanda kendilerine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Gösterdiği ilgiden dolayı AESOB başkanı Abdullah Sevimçok’a da teşekkür eden Bucak, odaların üstü olan birliğimizin eğitim konusundaki hassasiyetini biliyor, bu konuda azımsanmayacak desteğini hissediyoruz dedi.

Konuşmaların ardından sertifikalarını alan kursiyerler, hibrit motorlar ile ilgili aldıkları teorik ve pratik eğitimin mesleki alanda kendilerine büyük katkı sağlayacağını belirterek, eğitimin projelendirmesi ve uygulanmasında görev alan tüm yetkililere teşekkür etti.

a toplamda 10, Antalya Oto Tamirciler Odası üyelerinden ise 4 kişinin Almanya’ya gittiğini söyleyen Antalya Oto Tamirciler Odası Mehmet Bucak, eğitimin son aşaması olan uygulamalı pratik eğitimin ise Antalya Toyota Bakırcılar Otomotiv’de gerçekleştiğini belirtti.

Bucak, pratik eğitimin Toyota marka hibrit motorlu bir otomobilde gerçekleştiğini, bu eğitimin sayesinde üye esnaflarının ufkunun genişlediğini, esnafın yeni teknoloji hakkında daha da bilinçlenerek Asya ve Avrupa araçlarının arasındaki motor farklılıklarını da daha iyi analiz ettiğini belirtti.