Tamirciler Odası'ndan Elin yüzün kara olsun, cebin para dolsun projesi

Antalya Oto Tamirciler Odası’ndan gençleri mesleğe yönlendiren, ailelerin ise dikkatini çeken uygulama.

Antalya Oto Tamirciler Odası planladığı yeni bir proje ile gençleri meslek öğrenmeye teşvik ediyor.

‘Elin yüzün kara olsun, cebin para dolsun’ sloganı ile hayata geçirilen projede özellikle ailelerin başarısız eğitim sürecinden sonra çocuklarını cezalandırmak için gönderdiği sanayilerin aslında birer meslek edinme merkezi olduğuna dikkat çekiliyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, projenin neden ve nasıl çıktığını anlattı.

Cezalandır merkezi değiliz.
Elin yüzün kara olsun, cebin para dolsun’ projesi öncelikle sanayinin en büyük ihtiyacı olan ara eleman dediğimiz çırak ve kalfa açığından dolayı ortaya çıktı. Diğer yandan ailelerin sanayi alanlarını çocuklarını cezalandırmak için gönderdiği gerçeği de var. Biz bu yanlış algıyı ortadan kaldırmak, mesleki açıdan yetenekli gençleri geleceğe hazırlamak istiyoruz. Eğitim sürecinde başarısız olan gençlerimiz bu proje ile meslek öğrenebilecekler, gelecekte ise ellerinde ciddi bir birikim ile iş dünyasındaki yerlerini alarak ciddi paralar kazanacaklar.
Herkes doktor avukat olursa kim tamirci olacak ?

Ülkemizde aileler çocuklarının büyüdüklerinde doktor, avukat, mühendis, öğretmen gibi mesleklerde yer almasını ister. Oysa bu ülkenin yüzlerce meslek alanında yeni insanlara ihtiyacı var.

Herkes doktor avukat olursa bu ülkede kim otomobilleri tamir edecek, kim elektrikçi olacak, kim boyayıp, kim kaporta düzeltecek. Bilinmesi gereken gerçekleri zaman karşımıza çıkartıyor. Bugün gelinen noktada sanayi esnafı yetiştirecek personel bulamıyor. İşsizlik var denilen ülkemizde birikimli ara eleman açığı hızla artış gösteriyor.

Çocuğunuz okumuyorsa, onu cezalandırmayın ödüllendirin
Pek çok gencimiz okul hayatında başarısız olabiliyor. Bunun nedenlerinden biride el becerilerinin bazı mesleklere yatkın olmasından, ilgi alanlarının ise farklılığındandır. Okul ile arası iyi olmayan, iyi olup ta bazı mesleklere yatkın olanlar, örneğin elektrik tamirine meraklı, sürekli bir şeyleri düzeltme isteği duyan gençlerimizi mesleki eğitime yönlendirilmeli. Bununla ilgili olarak ailelerin 0.533.744 32 54 nolu telefondan, info@ http://antalyaototamircilerodasi.com mail adresinden Antalya Oto Tamirciler Odası’na başvurması yeterli. Çocuğuz hem harçlığını çıkartacak, hem meslek öğrenecek. Ayrıca ilerleyen hayatında sektörün ihtiyacı olan kendi alanında çalışma yürüterek cebi para dolacak.