Mehmet Bucak’tan Bayram öncesi çok önemli uyarı!!!

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak’tan Bayramda uzun yola çıkacak vatandaşlara yolda kalmayın uyarısı.

Aracınıza bakım yaptırın yolda kalmayın!...
Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle araçları ile uzun yolculuğa çıkacak vatandaşları uyardı.

Sevdiklerinize kavuşmanın birinci kuralı sizi onlara götürecek olan araçlarınıza bakmaktır diyen Bucak, altı güne çıkan Bayram tatili nedeniyle şehir dışı seyahatler oldukça yoğun olacak.

Bayramda giyeceğiniz kıyafetler kadar, aracınızın bakımı önemli. Bu nedenle özellikle araçlarınızın yağı ve suyunu tamamlayıp, aydınlatma sistemini kontrol etmelisiniz. Özellikle lastikleri eskiyen araçlar büyük tehlikeyle karşı karşıya. Aşınan lastiklerin yarılma riski yüksek olacağı için, duble yollar nedeniyle yüksek hızla seyreden araçların da kaza riski artırmaktadır.

Lastik hava basınçları da diş kalınlığı kadar önemli. Ayrıca doğru lastik, gerektiği kadar hava basıncı yakıt ekonomisi de sağlayacaktır dedi.

Sileceklere Dikkat!
Sürücülerin olası kış mevsimi sürprizlerine karşı hazırlıklı olmalarını isteyen Bucak, araçlarınızın yazdan kalma silecekleri sizi zor durumda bırakabilir uyarısında bulundu. Antalya’nın sıcağında kuruyan ve niteliğini kaybeden silecek lastikleri yağmur suyunu istediğiniz şekilde aracınızın camından atamayacaktır diyen Bucak, buda görüş açınızı engelleyecek, olası tehlikeleri beraberinde getirecek. Mutlaka silecek lastiklerinizi değiştirin dedi.

Araçlardaki akülerin de önemine dikkat çeken Bucak, yola çıkmadan akülerin ölçümünü yaptıran sürücülerin sürpriz ile karşılaşmamaları için gerekli önlemi almaları gerektiğini söyledi.

Araç bakımları için Antalya Oto Tamirciler Odası üyelerinin hazır olduğunu belirten Bucak, vatandaşların sanayi esnafına güvenmesini, gönül rahatlığı ile kontrollerini yaptırmalarını istedi. Bucak ayrıca vatandaşların www.antalyaototamircilerodasi.com üzerinden esnaf ve oda iletişim bilgilerine ulaşabileceklerini belirtti.

Sadece bakım yetmez…
Yola çıkacakların sadece araçlarına bakım yaptırmalarının yeterli olmadığını sözlerine ekleyen Bucak, araçlarda bulunması gereken, çeki halatı, ilk yardım çantası, yangın söndürme tüpü, stepne, stepne değiştirme gereçleri, reflektör ve bunun yanında araç kasko, sigorta iletişim bilgileri ve haritanın da unutulmaması gerektiğini hatırlattı. Sürücülerden uykusuz yola çıkmamalarını da isteyen Bucak, vatandaşların mutlu, huzurlu, küslerin barıştığı, yoksulların sevindirildiği, paylaşma seviyesinin yükseldiği güzel bir bayram geçirmelerini diledi.