Önce oda araç ve gereçlerimize, şimdide hesaplara haciz

Tamirciler Odası'na eski yönetimden bir haciz daha. Antalya Oto Tamirciler Odası bir haciz şoku daha yaşadı, eski yönetim huzur hakları gerekçesi ile odanın banka hesaplarına icra işlemi başlattı.

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, 14 Ocak 2010 yılında başkan seçildiği Tamirciler Odası’nda hacizlerle uğraşıyor. Kendinden önceki yönetimin huzur hakları nedeniyle mahkemeye başvurması üzerine açılan davalarda, önce oda çekicisi, ardından odada bulunun bilgisayar ve çeşitli gereçler, şimdide Antalya 5. İcra Müdürlüğü tarafından oda hesaplarına haciz kondu.

Oda’da kullanılan klima ve bilgisayarlar ‘yedi emin’ olarak teslim alındı. Haciz nedeniyle oda hesabındaki tüm paraya icra müdürlüğü tarafından el konuldu. İcra nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını aktaran başkan Mehmet Bucak, bir öncekim yönetimin oda üyelerine eziyet etmeye devam ettiğini söyledi.
Önce borçlandırdılar, sonra istediler

18 Ocak 2010 tarihinde Osman Koru yönetiminden odayı devraldığını hatırlatan Bucak, ilginçtir ki sadece 4 gün sonra kaybeden yönetim, noter kanalı vasıtasıyla huzur hakkı ödemesi ile ilgili ihtar gönderdi. Odayı borçlandıran eski yönetimin seçilmeden önce huzur hakkı almayacağını söylemesine rağmen oda kasasında para olduğunda huzur hakkını almışlar.

Bu belgelerle de sabit. Oda o dönemde, üst kuruluşlara 44 bin lira borçlandırılmış. Huzur hakkı almayacağız diyenler, odanın borcu olmasına rağmen ilk önce kendi ceplerini düşünmüşler. Şimdi ise hak etmedikleri bir şekilde icra ve haciz işlemi ile tamirci esnafının parasına göz diktiler’’ dedi.
İşte icranın kahramanları

Osman Koru yönetimindeki Hasan Öztürk, Orhan Köse, Musa Kazım Avcı, Ayhan Gökçe, Zafer Çelik, Mehmet Ali Yolcular ve Abidin Cengizci’nin icra işlemi başlattığını sözlerine ekleyen Bucak, diğer üzücü bir gerçekte, Osman Koru, Musa Kazım Avcı, Zafer Çelik gibi isimler siyasi partide görev alıyorlar. Yaptıkları ile içinde bulundukları partinin misyonu da bir biri ile uyuşmuyor. Hak ile uyuşmuyor. Ayrıca tamirci esnafının alın terine haciz koyanlar ile ilgili bilgiyi üst kuruluşumuz Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne yazılı olarak bildirdik. Ancak bu konuda hiçbir destek alamadık dedi.

Tüm borçlarını ödediğimiz Tamirciler Odası’nın uzun süredir bu insanlarla uğraştığını aktaran Bucak, esnafımız ve kamuoyu bu konuda gereken değerlendirmeyi en doğru şekilde yapacaktır dedi.