Başkan Bucak araç sahiplerine seslendi, dikkat! Dedi.

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, araç sahiplerini önemli bir konuda uyardı, büyük tehlikeye dikkat çekti.

Meteoroloji tarafından havaların daha da ısınacağının bilgisi verilirken, Antalya’da araç içerisinde yolculuk edenleri bekleyen tehlike, sağlık açısından büyük risk oluşturuyor. Antalya’daki pek çok aracın klima bakımlarının yapılmadığı ile ilgili bilgi veren Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, araç sahiplerini uyardı.

Serinleyeyim derken bakteri kapmayın!
Araç sahiplerinin sadece periyodik bakımları için servislere geldiğini belirten Bucak, ancak km. açısından periyodik bakımlar uzun süre sonra gerçekleşiyor. Bu nedenle çoğu aracın klima bakımı sadece servis dönemlerinde yapılıyor.

Bu durum ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Her dönem yaptırılmayan klima bakımı, değişmeyen filtreler bakteri üretiyor, üst solunum yolu enfeksiyonlarına davetiye çıkartıyor. Uzmanların verdiği bilgilere göre yanlış ve temizlenmemiş klima kullanımı sinüzit, göz dibi iltihabı, beyin iltihabı, akciğer problemleri, öksürük, orta kulak hastalıkları geçirmiş kişilerde yüz felci, denge işitme sorunları ve tonsilit gibi ciddi hastalıklara davetiye çıkarıyor dedi.
Sanayi esnafımız hizmetinizde

İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu, bu nedenle klima bakımlarının aksatılmaması gerektiğini hatırlatan Bucak, araç sahiplerini üyelerinin servislerine davet etti. Tamirciler Odası olarak üye esnaflarımıza gelip, gönül rahatlığı ile klima bakımlarınızı yaptırabilirsiniz diyen Bucak, değişen filtreleri servis görevlisinden özellikle isteyip, ne kadar kirli bir hava soluduğunuzu görün. Hem kendinizi, hem ailenizi klima hastalıklarından uzak tutun. Ayrıca araç içerisinde klimanın hava kanallarını direk yüzünüze, gözünüze, kulağınıza, ciğerlerinize yönlendirmeyin ikazında bulundu.