Binlerce tamirci esnafı iş güvenliğinde, eğitimde

Antalya Oto Tamirciler Odası üyeleri ve üye çalışanları düzenlenen organizasyonda, yasal zorunluluğu olan iş güvenliği ile ilgili eğitim aldı.

Antalya Oto Tamirciler Odası organizasyonunda, Antalya Büyükşehir Belediyesi finansmanlığında gerçekleşen İş Güvenliği eğitimi, bin kişilik bir katılımla Akdeniz Düğün Salonunun da gerçekleşti.

Oda üyeleri ve üye çalışanlarının katıldığı eğitime ilgi büyük oldu. Katılımcılar eğitim boyunca yasal zorunluluğu bulunan iş güvenliği ile ilgili bilgiler aldı.

Eğitimde tamircilere yapılması gerekenler aktarıldı, sorusu olanların soruları cevaplandırıldı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Antalya Oto Tamirciler Odası Mehmet Bucak, düzenlenen eğitim ile ilgili şunları söyledi.

Üçüncüsü sırada geliyor
Tüm işletmeler için yasal zorunluluk haline gelen iş güvenliği eğitiminin ikincisini düzenledik. Daha önce AKM salonunda 250 kişilik katılımla birincisini düzenlediğimiz eğitimin, bu kez bin kişinin üzerinde bir katılımla Akdeniz Düğün Salonunda ikincisini gerçekleştirdik. Esnafımızın eğitime ilgisi büyük oldu.

İş güvenliği ile ilgili bilgilerin verildiği eğitim tamamen ücretsizdi. Esnafımız bundan sonraki süreçte ‘risk analizi’ yaptırıp, yasal zorunluluğu yerine getirecek. Risk analizini üyelerimiz, diledikleri iş güvenliği firmasından anlaştıkları koşulda yaptırabilecek. Ayrıca bu eğitimin üçüncüsü de kısa süre sonra gerçekleşecek.

Şu an tarihi ve duyurusu ile ilgili çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimime katkı sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne, eğitime katılan tüm üye ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.